2010. szeptember 19., vasárnap

ÉLETMÓD..!
Életmód változtatási tanácsok...!Ahhoz, hogy időben tudjunk változtatni az életmódunkon sokoldalúan kell gondolkodnunk,és időben kell a megfelelő döntéseinket meghozni...! Fontos tényező az életünk egy bizonyos időszakában ,hogy elkerüljük a betegségeket, nemcsak az egészséges táplálkozásra kell odafigyelnünk,hanem az egész élet vitelünket is változtatni szükséges. Életmódunkat is meg kell változtatnunk: ki kell küszöbölnünk káros szenvedélyeinket, rossz szokásainkat, helytelen életfelfogásunkat. És ne feledjük: ép testben ép lélek, ami fordítva is érvényes: az ép lélektől ép test szükséges. Nagyon fontos, hogy ne dohányozzunk, és ne fogyasszunk túlzott mennyiségben alkoholt. (De alkalmanként (pl. ünnepekkor) elfogyaszthatunk egy-három deciliter jó minőségű bort ,mindig jó minőségű italt válasszunk..!)


A kávét lehetőség szerint helyettesítsük élénkítő hatású teával. Ilyenek például a hibiszkuszvirág-, borsmenta-, csipkebogyótea stb. Havonta legalább 1-2 napig tartsunk lékúrát, böjtöt, vagy nyers zöldség- és gyümölcsnapot. A kevesebb ételbevitel mindig egészségesebb, mint a túlzásba vitt. A több napig tartó böjthöz, mindig kérjük ki orvosunk véleményét..!

Mozogjunk..!

De ne ugorjunk fejest a mély vízbe,ha egész héten ülő munkát végzünk, ne tegyük ki szervezetünket a hirtelen intenzív fizikai igénybevételnek! A tornát, mozgást kezdjük fokozatosan. Nagyon jót tesz az egészségünknek, és jó közérzetet biztosít, a jóga, a biciklizés, a séta a friss levegőn, vagy a kerti munka. Mindenki keresse meg a számára legmegfelelőbb mozgást! Időnként azonban próbáljuk ki a semmittevést is vagy relaxáljunk, jógázzunk, imádkozzunk. Immunrendszerünket rendszeresen tartsuk edzésben: szaunával, friss levegőn való tartózkodással, az év minden évszakában.

 

Mindenképpen aludjunk eleget!

A legjobban akkor pihenjük ki magunkat, ha legalább egy órával éjfél előtt fekszünk le. Ha rossz alvók vagyunk, ne használjunk altatókat, folyamodjunk inkább a természetes módszerekhez! Csak a nélkülözhetetlen vegyszereket tartsuk benn a lakásban ,és a kozmetikumokat is csak korlátozottan használjuk! Természetes alapanyagú, jól szellőző ruhaneműt és lábbelit vásároljunk, és mindig az időjárásnak megfelelően öltözködjünk (rétegesen). Ha csak tehetjük, méressük be lakásunkat, lakterünket, munkahelyünket a háztérsugárzás megfelelő védelmét figyelmembe véve, hogy ki tudjuk védeni a káros földsugárzást.

 

Kerüljük az elektromos hatásokat:

 

Ne aludjunk tévé, rádió és más elektromos berendezés közelében!
Fogaink amalgámtöméseit is cseréltessük ki ,különösen veszélyes, ha a szájban az amalgám mellett más fém is található. Az egyszerűbb betegségek gyógyításába, tehát még mielőtt komolyra fordulna az állapotunk, lehetőleg vonjuk be a természet erőit (alkalmazzuk a természetes módszereket), mint a. megfelelő táplálék kiegészítők,gyógynövényteák fogyasztása, inhalálás, gargarizálás, borogatás,és lehetne tovább folytatni,de mindenkinek vannak nagyszerű saját, nagyszülők, szülők, barátok,tapasztalatai.

A nyugodt életvitel mellett fontos a „saját magunk által felállított határok szigorú betartása” védelme. Ésszerű keretek között tudni kell „nemet" mondani ,nem kell mindig és mindenkinek megfelelnünk! Tartsuk be az egyensúly és mértékletesség elvét életünk minden területén – egy kis idő múlva garantáltan sokkal jobban fogjuk érezni magunkat a bőrünkben, testünkben..!

1 megjegyzés:

Szeretett. írta...

Urunk, tégy méltóvá minket, hogy az egész világon szolgálhassuk azokat az embertársainkat, akik szegénységben élnek és halnak meg.
Add meg nekik a mai napon a mi kezünk által mindennapi kenyerüket, és a mi megértő szeretetünk által adj nekik békét és örömet.